06-34141522
06 34141522
info@snoexschilderwerken.nl
Wilhelminastraat 45, 2991 BT Barendrecht
Offerte aanvragen

Behang Specialist

SNOEX SCHILDER & ONDERHOUDSWERKEN
SNOEX SCHILDER & ONDERHOUDSWERKEN

Behangen over glasvezelbehang?

Regelmatig krijgen wij de vraag of er behangen mag worden over glasvezelbehang. Daar kunnen we heel duidelijk antwoord op geven: NEE! Wij raden u ten zeerste af om behang aan te brengen over uw oude glasvezelbehang heen. Gezien het waterafstotende karakter van glasvezelbehang, is het vrijwel onmogelijk om nieuw behang aan te brengen over het glasvezelbehang. Het nieuwe behang kan dan namelijk niet goed hechten aan de ondergrond, waardoor de kans groot is dat het niet blijft hangen. Daarnaast is er een kans dat de onderste laag loslaat en alles meetrekt. Oftewel: niet aan beginnen! OnderhoudNL bedrijf met garantie bij Snoex Schilder & Onderhoudswerken.
Offerte aanvragen
SNOEX SCHILDER & ONDERHOUDSWERKEN

Alternatieve opties

Gelukkig zijn er een aantal alternatieve opties die u zou kunnen overwegen. Allereest zou u het glasvezelbehang er helemaal af kunnen halen. Op die manier weet u in ieder geval zeker dat het nieuwe behang goed zal hechten met de ondergrond. U heeft hierbij wel het risico dat er ook grote stukken stuc mee van de muur afkomen, waardoor uw muur opnieuw gestuct dient te worden. Naast het verwijderen van het oude glasvezelbehang, zou u er ook voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld gipsplaten aan te brengen, indien uw woning dit qua ruimte toelaat. Tot slot kunt u het glasvezelbehang ook gewoon laten zitten. U kunt het behang wel beschilderen, dus wellicht dat u op die manier een nieuwe en frisse look aan het behang kunt geven.

Kortom, wij raden aan om het oude glasvezelbehang er eerst af te halen voordat u opnieuw gaat behangen. Welke van bovenstaande alternatieve opties u vervolgens kiest, hangt natuurlijk af van uw persoonlijke smaak en de mogelijkheden die uw woning hiervoor biedt. Wilt u meer weten over het aanbrengen van nieuw behang? Of heeft u nog andere vragen op het gebied van wandafwerking? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag advies.
Contact opnemen
SNOEX SCHILDER & ONDERHOUDSWERKEN

Simplex behang

Deze behangsoort bestaat uit een laag papier en is een goedkopere behangsoort die veelal te vinden is in bouwmarkten. Doordat simplexbehang slechts uit een laag papier bestaat, is het van het grootste belang om ervoor te zorgen dat de muur of andere ondergrond zeer egaal is. Elke oneffenheid wordt namelijk door het opgeplakte behang zichtbaar. Als alternatief kan gekozen worden voor duplexbehang dat uit twee lagen papier bestaat en hierdoor oneffenheden beter wegwerkt of glasvezelbehang dat zelf de eigenschap heeft om een soort versteviging te bieden aan slechte muren.
SNOEX SCHILDER & ONDERHOUDSWERKEN

Duplex behang

Duplexbehang is behang dat uit twee lagen papier bestaat, wat als voordeel heeft dat oneffenheden op de muur of andere ondergrond minder goed zichtbaar zijn. Daarnaast is het een dik soort behang waardoor het enorm sterk is en makkelijk mee te werken. Er bestaat duplexbehang in een gladde vorm en waarin reliëf is aangebracht. Ook bestaat er gecouvreerd behang, wat betekent dat er lucht tussen de twee papierlagen is gespoten waardoor het dikker en verend aanvoelt. Deze duplexsoort is geschikt voor het camoufleren van slechte muren.

Veelgestelde vragen over behangen

Hoeveel kan ik behangen met één rol behang?

Met 1 rol behang kun je, afhankelijk van de hoogte van de wand, met 3 of 4 banen behangen.

Een behangdessin zonder patroon kunnen 4 banen tot 2.50 meter hoog zijn, daarboven worden het 3 banen. Bij een behang met patroon kan het aantal banen afwijken omdat er een klein verlies kan ontstaan vanwege het aansluiten van het patroon.
Een baan is meestal 53 cm breed. Dus voor een totale wandbreedte van ongeveer 1.55-2.00 mtr.

Hoeveel vierkante meter heeft een rol behang?

Er rol behang is doorgaans 10 meter lang. De breedte is meestal 53 cm, soms 52 cm.
Een rol behang is dus meestal 10 x 0,53 = 5,3 vierkante meter, of 5,2 m2

  • Let bij aankoop of berekeken op het volgende:
  • Als het behang een patroon heeft dat heeft u meer behang nodig dan het exact / berekend aantal m2.
  • Er zijn ook behangrollen met afmeting als 6 meter lang of 90 cm breed maar ook andere afmetingen.

Wat is voorstrijken/voorlijmen?

Voorstrijken is het oppervlak waarop behang wordt aangebracht behandelen zodat het behang beter hecht.

Kan ik behangen over een muur die vol gaatjes zit?

Ja. Nieuwbouwmuren die behang klaar zijn bevatten vaak vele kleine gaatjes (luchtbelletjes). Omdat het oppervlakte wel glad is en de gaatjes maar heel klein zijn, worden deze door het behang overspannen zodat ze niet meer te zien zijn.

Kan behang over vliesbehang ?

Nee. Over vliesbehang kan beter geen behang aangebracht worden. In principe is het vliesbehang makkelijk te verwijderen.

Heeft u nog steeds vragen?
Neem dan contact met ons op!
Wij zijn gespecialiseerd in schilderwerk, behangen, glaszetten, vloercoatings en houtrotreparaties!

Contact

Wilhelminastraat 45
2991 BT Barendrecht

Tel: 0634141522 Frans Snoek
info@snoexschilderwerken.nl